Natuurkids

Natuurkids

Vanuit Natuurkids, de jeugdwerkgroep van IVN Dintel- en Marklanden, wordt (bijna) elke twee weken op zaterdagochtend een leuke activiteit georganiseerd.
We wandelen, speuren, onderzoeken en knutselen met en ín de natuur.

We nemen op onze tochten van alles mee zoals verrekijkers, loepen en schepnetjes maar soms ook de telescoop en de grondboor. Want met ‘leren kijken’ naar de natuur, is deze niet meer ‘vies’ of ‘eng’, maar juist ‘supergaaf en cool’.

Slootjesdag

We kijken niet alleen rond, maar steken ook wel eens de handen uit de mouwen en dan gaan we een gebiedje van zwerfafval ontdoen, gaan we plaggen op de heide of maken we een vlechtscherm in de natuurtuin in Oosterhout. We bezoeken in ieder geval vele natuurgebieden in de buurt. Gelukkig zijn er altijd ouders bereid om te rijden. Kinderen die meerijden betalen een Euro per keer om de chauffeurs tegemoet te komen in de brandstofkosten.

Oeverzwaluwwand

Bij slecht weer blijven we in het Natuurmuseum. Hier draaien we dia’s, pluizen we uilenballen uit, maken we kerststukjes, spatten en stempelen we met bladeren en verf, poffen we kastanjes en maken we zelf onze soep, gieten we vetbollen en rijgen pinda’s aan snoeren voor de vogels.

De werkgroep wordt geleid door Maika de Haan - coördinator, Paula Brans, Eugenie de Roij, Jeanne Oomen, Monique Simon, Jan Nuijten en Ron Roelen. Op dit moment kunnen er weer nieuwe jeugdleden bij. Kinderen en ouders die een keertje ter kennismaking mee willen, zijn altijd welkom. 

De coördinator van de Jeugdnatuurwerkgroep is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..