Uilenwerkgroep

De werkgroep plaatst, onderhoudt en inspecteert nestkasten voor steen- en kerkuilen (ruwweg) binnen de gemeente Etten-Leur en het oostelijk deel van Halderberge.

In de afgelopen jaren was het aantal actieve vrijwilligers nogal afgenomen, zodat we in 2018 actief aan het "werven" zijn geslagen.
En met succes!
We verkeren nu in een nogal riante situatie waarin we een beroep kunnen doen op ongeveer 20 vrijwilligers. Door in wisselende samenstellingen op pad te gaan hoeft een individuele vrijwilliger niet zo vaak op pad (tenzij hij/zij dat wil natuurlijk!) en blijft het ook leuk om te doen.
Overigens zijn wij nog altijd blij met nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Heb je interesse, of denk je dat er bij jou kerk- of steenuilen in de buurt zitten die op zoek zijn naar een leuk huis, stuur ons een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Binnen de werkgroep wordt veel aandacht besteed aan veiligheid.
Wij beschikken bijvoorbeeld over een eigen ladder, zodat we niet zo afhankelijk zijn van wat we bij de verschillende gastgevers aantreffen. Overigens beschikken veel gastgevers over uitstekend materiaal, maar soms is het wel eens wat minder.
Een aantal leden van de werkgroep hebben een cursus "Veilig werken op hoogte" gevolgd en kunnen nu vol vertrouwen omgaan met een positioneringsharnas, grillon, slings, carabiners, enzovoorts.

De coördinator van de Uilenwerkgroep is Paul Mennema, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..