Onderwijs

Een zeer belangrijke doelgroep om liefde en respect voor de natuur bij te brengen, zijn natuurlijk de (basis)scholieren.

Vandaar dat wij meewerken aan een 4-tal onderwijsprojecten:

1. In Etten-Leur worden diverse projecten aangeboden via de NME-coördinator van de gemeente (de "Koepel"). Wij participeren in een tweetal projecten:

a) "Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is", een project over de functie van de snavel bij vogels. Na een presentatie en rondleiding in ons IVN Natuurmuseum gaan we vogels spotten (met verrekijkers) bij de Westpolderplas. Het project is bestemd voor de groepen drie en vier.

b) "Wateravontuur". Een project over water en waterleven. Het wateronderzoek in sloten en plassen vormt het hoofdbestanddeel van dit project, dat afgestemd is op de groepen vijf en zes.

2. Voor groepjes en groepen belangstellenden organiseren wij graag een wandeling door de natuur in ons werkgebied. De gids kent het gebied en kan u veel vertellen over de voorkomende flora en fauna. De wandeling kan helemaal op uw wensen worden afgestemd: de lengte, de duur, het gebied, deelnemers goed ter been of juist wat minder goed. Kortom, voor elk wat wils. Leuk voor een familiedag, personeelsvereniging, enzovoorts!
Stuur uw wensen per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

3. Verder doen we mee aan NME-activiteiten die vanuit IVN Nederland worden aangeboden, zoals de jaarlijkse Slootjesdagen.

4. In samenwerking met "KrachtigBuiten" hebben wij gewerkt aan de uitgave (en herdruk) van een tweetal edities van het "50-dingen-boekje", een voor de gemeente Moerdijk en een voor de gemeente Etten-Leur. Het 50-dingenboekje wordt gratis verstrekt aan kinderen van groep 3 van de basisschool. Doel is om zoveel mogelijk kinderen in die gemeentes naar buiten te krijgen en alle mooie en karakteristieke plekjes in hun omgeving te laten zien.
Voor meer informatie hierover: http://www.krachtigbuiten.nl/50-dingen.