Lange Brugstraat 61, 4871 CM Etten-Leur

Cookies

 Hier vind je het actuele programma natuuractiviteiten voor iedereen.

Zolang de corona maatregelen van kracht zijn is inschrijven voor iedere activiteit verplicht. Zie de beschrijving van de activiteit voor de verzamelplaats.
Tenzij anders aangegeven zijn activiteiten voor leden gratis, niet-leden betalen € 2,- (PIN betaling mogelijk).

Bij iedere activiteit vind je een knop voor het inschrijfformulier.

 

Krijn Breen   Pannehoef (3)

Op naar de Pannenhoef!

Heeft u ook zin in een heerlijke herfstwandeling? Struinen door de losse bladeren, genieten van alle geuren en kleuren? Even stil staan bij de paddenstoelen die zich laten zien? Schrijf u dan in en ga mee op 13 november om 14:00 uur naar de Pannenhoef. Maken we samen met onze gidsen een mooie excursie door het prachtige bos, een pareltje van Brabants Landschap. Een aantrekkelijk gemengd bos met maar liefst 13 (terug uitgegraven) vennen. De bossen zijn het thuis voor zoogdieren als boommarter en ree en vogels als havik en zwarte specht.

Vogelexcursie aankondiging 2

Op zondag 14 November organiseert de Vogelwerkgroep een excursie naar Schouwen-Duiveland. We gaan diverse gebieden bezoeken zoals Plan Tureluur, de Brouwersdam en we nemen ook nog even de Oosterschelde mee. Misschien spotten we nog wel wat Bruinvissen.
Het is goed mogelijk dat we wel 60 vogelsoorten gaan zien, met daarbij wat bijzondere wintergasten. Zeekoet, IJseend, Roodkeelduiker, Zwarte Zee-eend, Blauwe Kiekendief. Daarnaast veel Ganzen, Steltlopers, klein grut en bijvoorbeeld ook de Slechtvalk, de IJsvogel en met veel geluk de Zeearend.

Twee jaar geleden zagen we zelfs een Middelste Jager. Zeer bijzonder!