Banner-top

 

Doe-middag vogels

JWG Vogels 5Frank Linssen van de vogelwerkgroep, vogelaar Jeanne Oomen, die voor de lagereschoolkinderen onze “snavelprojecten” verzorgt, en ondergetekende verwelkomden op 13 mei maar liefst 18 kinderen in het clubhuis voor een doe-middag over vogels.

De kinderen - in de leeftijd van 4 tot 10 jaar- hadden er zin in en vroegen ons het hemd van het lijf. Sommigen wisten zelfs dat een slechtvalk sneller vliegt dan Max Verstappen kan rijden; 300 kilometer per uur.

We maakten zelf een merelnest en de kinderen gebruikten hiervoor alle materialen die een merel ook gebruikt, van modder en wol tot veertjes en strootjes. We stelden vast dat het helemaal niet zo makkelijk is om zo’n nestje maken! En dan te bedenken dat vogels alleen pootjes en een snavel hebben en geen 2 handen!

Na een bezoekje aan het museum waren we klaar voor de praktijk. Gewapend met verrekijkers en de telescoop van Frank, liepen we naar de Westpolderplas. We bezochten de oeverzwaluwenwal, waar de zwaluwen druk waren met het voeren van de kleintjes. En voor wie heel goed oplette, was er zelfs een ijsvogel te zien. Of het een leuke middag was? De kinderen waren unaniem; jazeker!

Mariëtte Zeedijk
voorzitter