Banner-top

 

Nieuwsbrief

Actuele artikelen uit de Nieuwsbrief van IVN Dintel- en Marklanden.

 

Kennismaking Mariëtte Zeedijk

Beste mensen,

Mariëtte

Vanaf 20 april mag ik de nieuwe voorzitter zijn van IVN Dintel- en Marklanden. Dat had ik niet voorzien toen ik zo'n zes jaar geleden voor het eerst een voet over de drempel zette van het verenigingsgebouw voor een rondleiding van ons bestuurslid Pim. We hadden net onze flat op zeshoog in Rotterdam verruild voor een huisje in Etten-Leur in een landelijk gebied; een beslissing waar we nooit spijt van hebben gehad.

Kennismaking Nell Scheepers

Hierbij wil ik me voorstellen als nieuw bestuurslid van het IVN.

Mijn naam is Nell Scheepers, geboren (1955) en getogen in West Brabant. Momenteel woon ik in het buitengebied van Hoeven. Sinds 1992 heb ik contact met verschillende ‘groene groepen’ die jaarlijks de uilenkasten (steenuil en kerkuil) op mijn erf controleren.Bij de jaarlijkse controle van de uilenkasten (2021) vroeg Paul aan mij of ik interesse had in een bestuursfunctie bij het IVN.  

Ruimtelijk ordening, een interview

Een mooie lentedag in april en ik zit met Pim van de Boor aan de keukentafel. Pim (1943) is algemeen bestuurslid en sinds 2012 actief voor IVN Dintel- en Marklanden. Een jaar of zes geleden richtte hij de werkgroep "Ruimtelijke Ordening en duurzaamheid" op. Als ingenieur Bosbouw met speciale aandacht voor ecologie en landschapsanalyse en werkervaring bij het Rijk als planoloog bij de Directie Openluchtrecreatie en Natuurbescherming lag de keuze voor de werkgroep destijds voor de hand.